OMKS ry

Ounasjoen Metsästys-ja Kalastusseura ry (OMKS) on perustettu vuonna 1958. Vireä ja alueen vanhin metsästysseura sijaitsee Rovaniemen kaupungin Meltauksen kylässä. Jäseniä seurassa on n. 190, vuokramaita n. 6000 ha ja maanvuokraajia n. 100.

Yhdistyksen tarkoituksena on harjoittaa metsästystä, riistanhoitoa sekä kalastusta. Seuran toimintaan kuuluu yhteistyö maanomistajien, naapuriseurojen ja alueella toimivien muiden yhdistysten kanssa.

OMKS ry vaalii suomalaista metsästyskulttuuria ja kunnioittaa hyviä metsästystapoja. Perinteeksi seurassamme on muodostunut vuotuiset hirvipeijaiset sekä ampuma-ja pilkkitapahtumat. Seuran käytössä on oma ampumarata, jossa on mahdollista harjoitusaikoina harjoitella ammuntaa luotiaseilla sekä järjestämme luvan mukaisia metsästyslupaan oikeuttavia koeammuntoja. Seuran toimitalo (Sattuma) sijaitsee myös Meltauksen kylällä, jota kaikki seuramme jäsenet sekä ulkopuoliset voivat käyttää pientä vuokraa vastaan.

Seuralla on myös vuokra vesialueita mm Ahvenlampi, Ulkujärvi ja Kaitajärvi. Ahvenlammilta löytyy myös kämppä ja saunarakennus. Järvillä on myös seuran veneet.

Jotta seuraan saataisiin uusia jäseniä ja ns "nuorta verta", otathan reippaasti yhteyttä johtokuntaan !

Tervetuloa talkoilemaan, kalastamaan ja metsästämään seuraamme!